Wie zijn wij

Manoeuvre Mannenkoor

Manoeuvre is in 1992 ontstaan uit een vriendengroep van 5 mannen. Al snel nam het ledenaantal toe. Deze zijn onderverdeeld in vier stemgroepen. Mooi zingen is belangrijk, maar plezier in het zingen misschien nog wel meer. Het repertoire is anders dan anders. Veel liedjes worden ook gezongen met een “kwinkslag”, soms is het zelfs cabaretesk te noemen. Het repertoire mag verrassend heten, anders dan anders.

Het ledenbestand van het koor heeft in de loop der jaren natuurlijk heel wat wisselingen gekend, maar de onderlinge saamhorigheid is altijd gebleven. Daar blijkt buiten het zingen niks speciaals voor nodig, die is er gewoon, als een vanzelfsprekendheid.

Manoeuvre is meer dan zingen alleen. Manoeuvre brengt ook op geheel eigen wijze mensen bij elkaar, zoals tijdens het alom bekende Tapzînge. Dit jaarlijks terugkerende festijn wordt traditiegetrouw gehouden rond halfvasten en biedt een uitgelezen kans om lekker mee te zingen met bekende liedjes.  Behalve het Tapzînge geeft Manoeuvre uiteraard ook regelmatig optredens ten beste. Inmiddels kent het koor wat dat betreft al een hele historie, ook internationaal: reeds in haar beginfase maakte Manoeuvre geslaagde koorreizen naar Slovenië, Trier, Brugge. Recent nog werd een reis naar Koblenz georganiseerd.

Onder de professionele muzikale leiding van Noël Seerden ontwikkelt het koor zich nog voortdurend verder. Het niveau is nog altijd stijgend, de onderlinge sfeer is als vanouds uitstekend.

Volg onze website! Wij houden je op de hoogte!

Onze dirigent

NOËL SEERDEN

Noël Seerden (1965) is sinds de oprichting in 1992 dirigent van mannenkoor Manoeuvre. Onder zijn enthousiaste muzikale leiding zijn wij uitgegroeid tot een bloeiende vereniging waar nog steeds naar nieuwe uitdagingen wordt gezocht.

Op de jeugdige leeftijd van 15 jaar begon Noël als organist/dirigent zijn muzikale carrière bij jeugdkoor “De Laarder Rakkers” en “Zangvereniging Laar”, beiden in Weert. Momenteel is hij naast Manoeuvre ook dirigent bij gemengd koor “The Streetsingers”. In het verleden werkte hij ook nog als dirigent van de “Wieerter Vastelaovundj Zengers”, de “Zangertjes van St. Frans”,”Unit”, “Jumble”, het Wilma Mannenkoor en Zangvereniging “Venrode” (Venray) en als gastdirigent / repetitor bij diverse koren in de regio.

Noël studeerde ‘Muziekvakonderwijs B schoolmuziek’ aan het conservatorium in Maastricht en studeerde af in 1988. In het dagelijkse leven is Noël muziekdocent aan het Dendron College in Horst (L). In het verleden was Noël ook als vakleerkracht werkzaam op diverse basisscholen en als muziekleraar op het Kwadrant in Weert.

Bijna iedereen in de Weerter contreien kent deze in orde van Oranje Nassau onderscheiden oud-Rogstaekers prins.

Copyright © 2019