This page require Adobe Flash 9.0 (or higher) plug in.

Sponsoren Tapzînge

Manoeuvre en Social Media


Nieuws
Tapzînge 2014 bij De Brouwer groot succes
Op zondagmiddag 6 april organiseerde Manoeuvre alweer voor de 21e keer op rij 'Tapzînge'. Deze keer vond het de happening plaats op een nieuwe locatie, bij Café De Brouwer aan de Oelemarkt, waar een reuze-gezellige atmosfeer werd gecreëerd.

Tapzînge is een jaarlijkse happening, inmiddels een traditie, waarbij de leden van het mannenkoor Manoeuvre uit Weert een hele middag lang sfeervolle meezingers op de planken brengen. Het koor wordt begeleid door onze dirigent Noël Seerden en de inmiddels bekende Tapzînge-formatie, bestaande uit Leon Hoeben, Jan van Dooren, Jos van Dooren en Rob Gijsen.

De spetterende vocale ondersteuning komt van 'onze' dames Fämke Gerits, Wendy van Dooren en Nancy van Deursen.

tapzinge band 2014
Na twintig edities heeft de verandering van locatie naar Café De Brouwer de band en de leden van Manoeuvre geïnspireerd tot een aantal buitengewoon gezellige en spetterende vertolkingen. Vooral een aantal medleys, zoals de Hollandse medley en de songfestival medley, geheel in de sfeer van de Toppers, deden het uitstekend. Het publiek zong weer uit volle borst mee en menigeen ging met een schorre stem naar huis. Daarmee leek Tapzînge 2014 weer uitstekend geslaagd!

Zo'n vierhonderd mensen bezochten dit jaar 'Tapzînge'. We zien iedereen graag weer terug op
editie 2015 - op zondag 29 maart... (datum onder voorbehoud)
 
Bestuurswisseling 2014
test2
Tijdens de Jaar- en Algemene Ledenvergadering van Manoeuvre op 6 maart jl. zijn Caroel Peeters en Marcel Moonen afgetreden als bestuurslid.


Caroel Peeters                                                      Marcel Moonen
(Caroel Peeters)                                                                    (Marcel Moonen)

Caroel ontpopte zich al tijdens de lustrumshow Men & Wheels in 2007 als pragmatische organisator en technische duizendpoot en wist o.a. het Tapzînge de afgelopen jaren organisatorisch tot een goed geoliede machine te maken. Marcel zette zich de afgelopen jaren op de achtergrond op uitstekende wijze in om Manoeuvre strak gekleed op de bühne te brengen en zal dat gelukkig voor ons ook blijven doen. Bij het Tapzînge profiteren wij en u van al zijn inzet zowel tekstueel als financieel bij het tekstboekje.
Het bestuur, dirigent en leden zijn Caroel, vanaf 2008 bestuurslid, en Marcel, sinds 2010 bestuurslid, erg dankbaar voor het vele werk dat ze voor Manoeuvre hebben verricht. Met grote inzet en bergen, niet-aflatende energie zijn ze al die jaren in touw geweest voor het koor.

Ze worden opgevolgd door Jan van Hoef en Cor Brouns, die door de leden unaniem gekozen werden, en in wie wij het volste vertrouwen hebben dat ook zij er mede voor zorgen dat Manoeuvre u nog vele oog- en oorstrelende optredens zullen brengen.

We wensen Jan en Cor veel succes, tomeloze energie en inspiratie om het werk als bestuurslid op zich te nemen.

Cor Brouns                                                     Jan van Hoef
(Cor Brouns)                                                                        (Jan van Hoef) 
Manoeuvre luistert 75 jaar Aldenborgh op
Manoeuvre treedt op tijdens nostalgisch theaterprogramma van De Aldenborgh

Op zaterdag 15 maart en zondag 16 maart aanstaande geeft Manoeuvre acte de présence tijdens een theaterprogramma ter ere van het 75-jarig bestaan van de Weerter geschied- en oudheidkundige kring De Aldenborgh. Plaats van handeling is het Munttheater te Weert. Aanvangstijd is 20.00 uur (zondag 14.00u). De entree bedraagt 7,50 euro.

Uiteraard zal de avond geheel in het teken staan van de geschiedenis van 'Os Wieërt'. Zo wordt er een unieke historische film vertoont waarin Weertenaren van weleer aan het woord komen. Een ensemble van Kerkelijke Harmonie Sint. Joseph 1880 verzorgt de achtergrondmuziek van oude filmbeelden. Manoeuvre brengt een aantal bijna vergeten liederen van vroeger ten gehore, onder andere van Sjang van Gonnebertje en "'t Schoeën van Wieërt" van meester Tullemans.
Laat u verrassen tijdens een unieke nostalgische avond.

Link naar promotiefilmpje

Meer informatie vind u ook op de website van Stichting De Aldenborgh

index.14

 
Noel Seerden ontvangt de Jan van der Croeenmedaille
De Jan van der Croeën-eremedaille, die ieder jaar wordt uitgereikt aan een persoon die zich verdienstelijk heeft gemaakt voor de Weerter cultuur ging dit jaar naar de voormalige Rogstaekersprins (1998) Noël Seerden.

Manoeuvre was van de partij om haar dirigent in het zonnetje te zetten door hun Boonte Aovundj 2012 Act nogmaals uit te voeren in een druk gevuld gemeenschapshuis op Moesel.

Meer informatie vindt u op de website van de organiserende vereniging, Stichting de Lambieckknoup.

janvdcroeen2014 1janvdcroeen2014 2

(Foto´s: Copyright Lambieckknoup)
 
Noël Seerden Jan van der Croeëndrager 2014
Op maandag 18 november heeft een afvaardiging van de Stichting Lambieck Knoup de repetitie van Manoeuvre onderbroken om de nieuwe Jan van der Croeëndrager bekend te maken.

De nieuwe Jan van der Croeëndrager 2014 is Noël Seerden.

JvdC 4

Waarom?
Noël begon op jeugdige leeftijd als organist/ dirigent zijn muzikale carrière bij jeugdkoor De Laarder Rakkers en Zangvereniging Laar, beiden in Weert. Deze muzikale carrière kreeg vanaf 1980 verder gestalte, doordat Noël als één van de oprichters van de Streetsingers en ook als dirigent zijn handen uit de mouwen stak. Vanaf 2006 zijn daarnaast de Young Streetsingers, onder de bezielende leiding van Noël, van start gegaan. Verder is hij vanaf 1991 medeoprichter en tevens dirigent van het Jongemannenkoor, inmiddels beter bekent als Manoeuvre.

Bonte-avondbezoekers kennen de nieuwe Jan van der Croeëndrager ook als organist/ dirigent van de Wieërter Vastelaovundjzêngers, die 19 jaar lang een vast succesnummer waren in het Rogstaekersprogramma. Daarnaast was hij jarenlang o.a. dirigent van de Zangertjes van St. Frans, Unit (later Jumble) uit Stramproy, het Wilma Mannenkoor en van Zangvereniging Venrode in Venray.
Tevens vervulde deze muzikale man de rol van gastdirigent/ repetitor bij diverse andere koren in de regio en tijdens diverse Promsconcerten.

De voormalig Rogstaekersprins (1998) is vanaf het eerste uur lid van ´Vastelaovundjvereiniging De Kloeëtmejoeërs´ en vanaf 2000 lid van de Stichting Weerter Operettes. Het is Noël die (mede)verantwoordelijk was voor de heruitvoering van de ´Jan van der Croon operette´ in 1993 en ´de Rogstaekersoperette´ in 2000. Ook is Noël één van de schrijvers van de Weerter operette ´Herfst´ in 2004.

En alsof dat allemaal niet genoeg is heeft deze muzikale man zich jarenlang verdienstelijk gemaakt als jurylid bij de verkiezing van het Wieërter Vastelaovundjlidje, het Toêt- en Blaosfieëst en de Slaag um de Merrêntj van de Rogstaekers.

Daarnaast is Noël, lid in de Orde van Oranje Nassau, ook jurylid geweest van het Weerterland-lied in het kader van 600 jaar Weert.

Het bovenstaande is maar een greep uit alles wat Noël op zijn cv heeft staan. Het leek ons daarom niet meer dan logisch Noël Seerden uit te nodigen om de Jan van der Croeën-medaille in ontvangst te nemen tijdens de Lambieckavond op maandag 24 februari 2014.

Meer foto's vindt u hier ===>>>
 
<< Start < Vorige 1 2 3 4 Volgende > Einde >>